Meditatie training

Wat is meditatie

Meditatie is een techniek waarbij een individu doorgaans probeert zijn of haar geest te kalmeren of te focussen op een specifiek punt, gedachte, of activiteit. Het is vaak gericht op het bereiken van een staat van innerlijke rust, helderheid en meer bewustzijn.

Meditatie kan verschillende vormen aannemen, waaronder mindfulnessmeditatie, concentratiemeditatie, ademhalingsoefeningen, en geleide visualisaties.Het wordt vaak beoefend als onderdeel van spirituele tradities, zoals het boeddhisme en het hindoeïsme, maar het kan ook een seculiere praktijk zijn die wordt gebruikt voor stressvermindering, emotionele regulatie, verbetering van de concentratie en het algemene welzijn.

Bij meditatie probeert men vaak gedachten, emoties en fysieke sensaties te observeren zonder er oordeel over te vellen. Het doel is niet om de geest leeg te maken, maar eerder om bewustzijn te ontwikkelen van wat er zich afspeelt in de geest en het lichaam, en om een staat van ontspanning en innerlijke vrede te bereiken.